Kuvee-1200x480[1]

Nooit meer zure wijn met deze oplossing?

The Internet of Things heeft onder andere de belofte in zich om het leven van mensen te veraangenamen en te vergemakkelijken. En dat is op zich geen slecht gegeven. Maar soms schieten producenten van IoT-oplossingen wel eens wat door. Zoals Kuvee, een start-up uit Boston, the US of A.

Kuvee komt in oktober dit jaar met een heuse IoT-wijnfles. Ja, het staat er echt: een IoT-enabled wijnfles. Waar dat goed voor is? Volgens de bedenkers is het dé redding voor mensen die de inhoud van een open fles wijn na een dag of twee wat minder goed vinden smaken. Want met de zelfontwikkelde IoT-vinding blijft de wijn tot een dag of dertig goed. Dus geen zure wijn meer . De Kuvee is een speciale ‘flescontainer’ waarin speciaal geselecteerde wijnflessen in kunnen worden gestopt. Die speciaal geselecteerde wijnflessen passen alleen in de Kuvee en worden verkocht door…precies: Kuvee!

WiFi en aanraakscherm

De Kuvee is eigenlijk een soort Vacu Vin on IoT-steroids. Met uiteraard moderne toevoegingen zoals WiFi-connectie en een aanraakscherm waarop informatie over de wijn te lezen is en waarmee een nieuwe voorraad flessen valt te bestellen. Op dit moment kan er worden ingetekend (‘pre sale!’) op de Kuvee en vier wijnflessen voor het luttele bedrag van 199 dollar. Na de introductie in oktober moet er 349 dollar worden neergeteld. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om buiten de Verenigde Staten in te tekenen op de pre sale.Het bedrijf schermt overigens bij de start met een aanbod van 48 verschillende wijnen afkomstig van Amerikaanse wijnhuizen, een aantal dat nog moet gaan groeien.

Zes miljoen dollar

Hoe apart en potentieel zinloos het product ook moge zijn: kennelijk zien anderen er wel brood in. Het bedrijf, met als oprichter software-entrepeneur Vijay Manwani die zijn bedrijf BladeLogic twee jaar geleden aan ICT-concern BMC verkocht, heeft inmiddels 6 miljoen dollar aan investeringskapitaal binnen weten te halen.

Hoe dat allemaal werkt?

 

 

Like what you read, share it with your friends

facebook

Want to stay tuned? Schrijf je in op onze nieuwsbrief

subsicribe

Bron

Delen

Dit is het heerlijke zomerdrankje waar Pinterest maar niet over raakt uitgepraat