DOC Cauthas Maremma voor bijna de helft door domme fout
  • Page Views 2243

DOC Cauthas Maremma voor bijna de helft door domme fout

Door een fout label kunt u nu profiteren van een TOPwijn aan bijna de helft van de prijs!
Want deze Super Tuscan 2013 Cauthas Maremma Toscana kost elders maar liefst € 17,35.
Maar u bestelt deze wijn aan slechts € 9,45.

Let op, deze actie loopt tot en met 26 augustus 2015 of einde voorraad. Wees dus snel.

DOC Cauthas Maremma

DOC Cauthas Maremma voor bijna de helft door domme fout

 

 

 

 

 

Verrassingsproeverij Toscane

In Toscane liet eigenaar Tiziano Ciacci van Poggio Nardone – bekend om zijn grote Brunello’s en Rosso’s – na afloop van ons bezoek uit twee verschillende flessen proeven en vroeg ons welke het lekkerste was.
Maar na drie keer proeven kwamen we er nog niet uit. We vonden ze allebei indrukwekkend krachtig, diep en héél erg lekker, maar proefden geen verschil. “My compliments”, zei de eigenaar, “Er is geen verschil, het is namelijk dezelfde wijn.
Beide zijn de Cauthas Maremma een super tuscan kan je wel zeggen”.

DOC Cauthas Maremma

DOC Cauthas Maremma voor bijna de helft door domme fout

Verkeerd gelabeld

“Terwijl ik op vakantie was hebben ze een deel van mijn kostbare DOC Cauthas Maremma per ongeluk gelabeld met het IGT Rosso Toscane etiket. Waardoor mijn grote Maremma nu in deze IGT fles zit. Dom hè?!
Gelukkig gaat het slechts om een kleine partij. Maar het heretiketteren is omslachtig en duur, dus geef ik jullie deze partij tegen een spotprijs. Als bonus voor de afname van mijn Brunello en Rosso wijnen.”

Een buitenkans, want elders kost deze fles maar liefst € 17 per fles.

 

 

 

 

 

Proefnotitie Cauthas Maremma 2013

Stevig warm donkerrood met zwarte kern. Intens en luxe van geur met zwoelkruidige zwarte kersen, cassis en nuances van mokka en cacao van geroosterd eikenhout. Vol, breed en rijk van smaak met een enorme weelde aan kirsch, cassis en ceder, laag over laag. Met een zilt/zoete hartigheid die zo kenmerkend is voor grote Super Tuscans. Prachtig in balans gebracht door de fraîcheur van Sangiovese.  60% Sangiovese, 30% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Van een miniwijngaard van 2 ha in het beroemde Maremma district in Zuid Toscane. 14% alc. 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Heerlijk bij geroosterd vlees en wild met bospaddenstoelen en geschaafde truffel. Nu van genieten tot 2023.

Achtergrond Cauthas Poggio Nardone IGT Rosso Toscana Italië

Het prijswinnende huis Poggio Nardone is al drie generaties bezig met het maken van kwaliteitswijnen in Noord-Italië. Geboren op hun wijngaard is de hele familie constant bezig om de beste druiven te selecteren voor nieuwe wijnen. Zo zijn ze ook begonnen met het aanplanten van Merlot en Cabernet Sauvignon.

Niet alleen de keuzes om bepaalde druiven aan te planten worden zorgvuldig gemaakt, ook het oogsten is een precair proces. Alle druiven worden geïnspecteerd door de familie Nardone en met de hand geplukt, waarna de druiven traditioneel worden gevinifieerd. De nieuwe generatie Giovanni, Ernesto, Anna en Fernando Nardone kiezen de uiteindelijke samenstelling van de wijnen. Hieraan gaan vele proefrondes en eliminaties vooraf. Door de precisie en jaren kennis heeft dit Italiaanse wijnhuis al vele awards en medailles gekregen.

Super Tuscan

‘Super Tuscans’ is de categorie Italiaanse topwijnen die eind jaren ’70 ontstond. Toen een groep rebelse wijnboeren fantastisch mooie wijnen begon te maken, zonder zich daarbij aan de door de wet voorgeschreven (inheemse) druivensoorten te houden. Van de toen nog ‘verboden’ Franse Cabernet, Merlot en Syrah, maakten zij de meest gewilde en kostbaarste wijnen van heel Italië. Beroemde voorbeelden zijn Sassicaia, Tignanello, Ornellaia, Solaia, Suolo en Solengo, die tussen de € 30 en € 350 per fles noteren. Gelukkig is Cauthas bijna even lekker en aanzienlijk voordeliger. Met frisse Sangiovese, romige Merlot en krachtige Cabernet Sauvignon. Doorspekt met mokka en ceder. Met behoud van het zo geliefde Toscaanse karakter van zoete vleeskersen, truffel en specerijen.

Enjoy what you read? Deel het met je vrienden!

Delen

Geheim tot de eeuwige jeugd? Drink wijn, zeggen de oudste tweeling ter wereld.

Volgende »

Een tros druiven werd verkocht voor een record bedrag van $315 / druif